Cacao Boter

Algemene informatie

Cacaobonen kunnen op veel verschillende manieren gegeten worden, niet alleen als chocolade. In chocolade gaan veel van de positieve eigenschappen van de cacaobonen verloren als gevolg van het roosteren en door de toegevoegde suikers en melk. De cacao die wij aanbieden is afkomstig van de kwalitatief hoogwaardige “criollo”-variëteit.


Botanische omschrijving
De cacaoboom heeft vertakte stammen en kan tot 5m hoog worden. De getande bladeren zitten met 5 of 6 bij elkaar en hebben rafelige randen. De kleine bloemen zitten in groepen van 15 tot 30. De plant krijgt een lange kromme vrucht die 10 tot 20 cm lang wordt en een puntig uiteinde heeft. Het aantal bonen in elke vrucht varieert van 80 tot 130.

Bruikbare onderdelen: Zaden (bonen).



Herkomst

Onze cacaobonen zijn geoogst in Satipo, in centraal-Peru.

Geschiedenis: De wilde cacaoboom stamt oorspronkelijk uit het Amazonegebied, waar hij gebruikt werd door de inheemse bevolking. Later verspreidt door Centraal-Amerika tot in het zuiden van Mexico, waar de Tolteken en de Azteken het gingen verbouwen en met de bonen dranken bereidden. Daar krijgt het de naam “Xocolatl”.

Voedingswaarde

Energie
Eiwitten
Koolhydraat
Suiker
Vet
Verzadigd Vet
Enkelvoudig Onverzadigd Vet
Meervoudig Onverzadigd Vet
Cholesterol
Vezels
Natrium
Kalium
958 kj / 229 kcal
19,6 g
54,3 g
1,75 g
13,7 g
8,07 g
4,57 g
0,44 g
0 mg
33,2 g
21 mg
1524 mg

 

Bestellen
Dit produkt wordt geleverd per kilo in 10 en/of 20kg blokken.
HIER.

« vorige pagina