Chia gelatine

Chiazaad werd al door de Azteken gegeten en kan door salades worden gemengd of door smoothies, sappen, pindakaas, notenspread, muesli, ontbijtgranen, sauzen en soepen worden geroerd.

 

Oorsprong 

Chiazaad wordt gewonnen van de Chia (Salvia Hispanica), een Mexicaanse muntplant die tot de lipbloemigen behoort. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat deze plant al vanaf 3500 jaar voor onze jaartelling door de Maya’s, Azteken en Tehuantepecs als voedsel en medicijn gebruikt werd. De Chia wordt ongeveer één meter hoog en heeft witte of paarse bloemen die marmerkleurige tot witte, bruine, paarse en zwarte zaden produceren van ongeveer één millimeter doorsnede. Deze kleine chiazaadjes waren naast een voedselbron ook ooit de basis van veel ceremoniële dranken van de oude Maya’s en Azteken.

 


Gebruiks aanwijzing Chia gelatine
Verwarm 1 liter water tot 50 graden en voeg daarna 1 pakje van 150 gr al roerend toe.
Daarna schenkt u de inhoud uit in een x aantal glazen , die u vervolgens in de ijskast plaats op zo weer af te laten koelen , zodat de gelatine haar vorm verkrijgt.
De gelatine is dan klaar voor consumptie.

 

Voedingswaarden

In 28 gram (1 ounce) gedroogd chiazaad zit 9% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) proteïne (4 g), 13% van de ADH vet (9 g) (waarvan 57% alfalinoleenzuur) en 42% van de ADH aan voedingsvezel (11 g), bij een dagelijkse inname van 2000 kilocalorieën. Daarnaast ook nog 18% ADH calcium, 27% ADH fosfor en 30% ADH mangaan.

 

Bestellen
Dit produkt wordt geleverd per kilo.
Om te bestellen, klik HIER.

« vorige pagina