Paranoten

Paranoten zijn zeer voedzaam en bevatten eiwit, koper, niacine, magnesium, vezels, vitamine E en relatief veel selenium. De mix van vitamine E en selenium maakt de paranoot tot een zeer krachtig antioxidant. De eiwitten in paranoten bevatten, in tegenstelling tot andere plantaardige producten, alle noodzakelijke aminozuren die nodig zijn voor een optimale groei van het lichaam (zoals dierlijke producten dat kunnen doen). Hierdoor zijn paranoten zeer geschikt in een vegetarisch dieet als extra bron van eiwitten. Ook zijn deze noten een goede bron van zink, wat een positief effect op de spijsvetering en stofwisseling kan hebben. Paranoten bevatten veel ‘gezonde’, onverzadigde vetten.

 


Achtergrond paranoten
Paranoten komen van de paranotenboom die voornamelijk langs de oevers stroomt van de Amazone, Rio Negro, Rio Vaupés en de Orinoco. Het is één van de grootste bomen uit het regenwoud en wordt tussen de 40 en 60 meter hoog. De vrucht van de boom is zo 2,5 kilo zwaar en bevat ongeveer 10 tot 25 losse delen waar de noot zelf in zit. Deze noot kennen wij als de Brazil nut, oftewel de paranoot.

Aanbevolen gebruik

Paranoten zijn heerlijk als (gezond) tussendoortje. Paranoten zijn ook uitstekend geschikt om toe te voegen aan muesli, salades of yoghurt. Enkele paranoten (5-6) per dag is voldoende.

Voedingswaarde per 100g

Energie 2858 kiloJoules 693 kcal
Vet 66,8 gram
- waarvan verzadigde vetzuren 15,4 gram
Koolhydraten 3,6 gram
- waarvan suikers 2,3 gram
Voedingsvezels 6,7 gram
Eiwit 16 gram
Zout 0,005 gram

 

Bestellen
Dit produkt wordt geleverd per kilo in 10 en/of 20kg balen.
Om te bestellen, klik HIER.

« vorige pagina